Thjerrëzat e kuqe BIO, 500g

Thjerrëzat e kuqe BIO, 500g

OLA BIO

Çmimi i zakonshëm €3,40 Zbritje

Thjerrëzat ishin pjesë e dietës njerëzore që nga epoka e neolitit dhe ishin një nga kulturat e para të zbutura në Lindjen e Afërt. Dëshmitë arkeologjike sugjerojnë se është ushqyer 9500 deri në 13000 vjet më parë. Në prodhimin tonë aktual të thjerrëzave të kuqe, Turqia ka shkallën më të lartë të prodhimit në botë (mbi 80%). Një nga ngjyrat e saj të larmishme janë thjerrëzat e kuqe-portokalli të njohura për ne që përmbajnë më pak përqendrim të fibrave se thjerrëzat jeshile (11% në vend të 31%) dhe për shkak të madhësisë ato ziejnë më shpejt (rreth 15 minuta) Ato janë më të tretshme veçanërisht. për njerëzit me zorrë të irrituar. Me rreth 30% të kalorive të tyre nga proteina, thjerrëzat kanë nivelin e tretë më të lartë të proteinave, sipas peshës, nga çdo bishtajore apo arrë, pas sojës dhe kanabisit. Proteinat përfshijnë aminoacidet thelbësore izoleucinë dhe lizinën dhe thjerrëzat janë një burim i lirë i proteinave thelbësore në shumë pjesë të botës, të cilat kanë një numër të madh vegjetarianësh. Thjerrëzat gjithashtu përmbajnë fibra, acid folik, vitaminë B1 dhe minerale. Ato janë gjithashtu një burim shumë i mirë hekuri dhe përmbajnë më shumë se gjysmën e hekurit të lejuar ditor të një personi në një porcion filxhani.