Sojë Miso, 345g

Sojë Miso, 345g

Okinawa

Çmimi i zakonshëm €7,50 Zbritje

Miso nga soja është fide e fermentuar e sojës me kripë të detit dhe kulturës "që" përdoret në kuzhinën japoneze. "Ajo" është përgatitur nga kokërrat e sojës dhe kultura probiotike e Aspergillus oryzae. Në Japoni vlerësohet tradicionalisht si një ushqim më me vlerë. Miso Okinawa prodhohet nga teknikat tradicionale shumëvjeçare japoneze të fermentimit. Miso është me shije të këndshme dhe llogaritet si Miso "fillestare". Është me shije të njelmët të shijshme dhe është e shkëlqyer për shtesa në supë me erëza (supë miso e njohur), ushqime, ushqime alga të detit dhe perime dhe me salca të ndryshme. Kur përgatitet një supë, është e rëndësishme të dini se miso duhet shtuar në fund, përziehet me pak ujë kur perimet janë gatuar. Supa nuk guxon të vloj prapë sepse do të humbë përbërësit e saj të vlefshëm. Një lugë çaji është e mjaftueshme për rreth 3 dcl supë.