Mjaltë bio pylli, 500g

Mjaltë bio pylli, 500g

MALESIA

Çmimi i zakonshëm €17,90 Zbritje

Ky lloj mjalti nuk vjen nga nektari. Mjalti i pyllit prodhohet nga bletët duke mbledhur 'vekë mjalti', pra rrëshirën e pemëve me gjelbërim të përhershëm dhe gjetherënës (pisha, bredhi, bredhi, lisi, shelgu, gështenja e zbutur...) e cila është me origjinë bimore ose nga mbledhja e sekrecioneve të bimës/ morrat e afideve, të njohura si 'huall mjalti', e cila është me origjinë shtazore. Në të dyja rastet, bletët e mbledhin atë nga gjethet dhe degëzat e pemëve të pyllit ose, më rrallë, nga shkurret. Tkurrja zgjat gjatë verës, deri në vjeshtë, në temperatura të larta të ajrit.

Mjalti i pyllit ndryshon në vetitë e tij dhe përbërjen kimike nga mjalti që e ka origjinën nga nektari i mbledhur nga lulet e bimëve mjaltëmbajtëse. Ai përmban dukshëm më shumë substanca minerale.

Mjalti i pyllit është i shkëlqyer për konsum njerëzor, vlerësohet dhe ka një çmim të qëndrueshëm në tregun vendas dhe të jashtëm.

Për shkak të përqindjes së lartë të lëndëve minerale, mjalti i pyllit është i pazëvendësueshëm për njeriun, sepse i konsumuar rregullisht, rrit nivelin e hemoglobinës në gjak, rrit forcën e zemrës dhe qëndrueshmërinë e enëve të gjakut.

Rekomandohet pas operacioneve të vështira. Grave shtatzëna rekomandohet ta konsumojnë rregullisht gjatë gjithë shtatzënisë.

Ka veti anti-inflamatore, ndaj ndihmon me sëmundjet e organeve urinare, trajtimi i problemeve të zemrës, anemisë, sëmundjeve kardiovaskulare dhe sëmundjeve të enëve të gjakut si dhe për të përmirësuar metabolizmin e përgjithshëm.