Kanellë Cejlon pluhur Bio, 50g

Kanellë Cejlon pluhur Bio, 50g

OLA BIO

Çmimi i zakonshëm €2,30 Zbritje

Kanella është e njohur për të gjithë ne për aromën dhe shijen e saj të mrekullueshme. Kjo kanellë e veçantë (Cejlon) është vetëm për shijen e saj dhe vetitë e saj të jashtëzakonshme kuruese.

Hulumtimet kanë treguar se kanella Cylon ka antiseptik, tretës, tonik dhe
hemostatik

Veprimi:

Ekspertët kanë zbuluar se kanella mund të jetë veçanërisht e dobishme në proceset metabolike të njerëzve që kanë "sheqer", pra të sëmurëve nga diabeti i tipit 2, si:
1. Kanella mund të rrisë metabolizmin e glukozës, e cila rregullon më mirë “sheqerin” në gjak.
2. Është zbuluar se ka veti që imitojnë veprimin e insulinës dhe studiojnë përbërësin e saj aktiv për terapinë e zëvendësimit të insulinës.
3. Redukton urinë dhe ndihmon në rritjen e papritur të sheqerit në gjak që ndodh pas një vakti, ndërsa rrit efikasitetin ose ndjeshmërinë ndaj insulinës.
4. Rrit mbrojtjen antioksidante.
5. Bioflavonoidet që përmbajnë kanellë mund të ndryshojnë aktivitetin e transduksionit të sinjalit të insulinës së lidhur me adipocitet.

Në të njëjtën kohë, ekspertët kanë zbuluar se kanella ka edhe veti të tjera të dobishme si:

  • Ndihmon funksionin e tretjes
  • Redukton inflamacionin dhe dhimbjen
  • Redukton simptomat e artritit
  • Ndihmon në parandalimin e infeksioneve të traktit urinar
  • Redukton simptomat e dhimbjes menstruale