Hudhër e zezë osmotike, 50g

Hudhër e zezë osmotike, 50g

OLA BIO

Çmimi i zakonshëm €7,80 Zbritje

Vjen nga errësimi enzimatik i hudhrës së bardhë që i jep ngjyrën e zezë dhe eliminon erën e fortë dhe të athët. 

Ky proces zhvillohet pas shumë muajsh maturimi nën temperaturë dhe lagështi të kontrolluar rreptësisht.

Rezultati është një aromë e ëmbël dhe e këndshme e tymosur 

pa erën e fortë të hudhrës së zakonshme dhe pa humbur përbërësit e saj të dobishëm.

Mund të përdoret në të gjitha ushqimet, duke theksuar shijen e tyre me përdorim të veçantë në makarona, pica, salca dhe mish.

Hudhra e zezë ka dyfishin e fuqisë antioksiduese se hudhra e bardhë, duke i ofruar trupit një aleat të rëndësishëm kundër sulmit të radikalëve të lirë. Antioksidantët janë të nevojshëm për funksionimin e duhur të sistemit imunitar, por edhe për riparimin e dëmtimeve të trupit tonë dhe frenimin e plakjes.

Nuk janë gjetur reaksione alergjike nga konsumimi i hudhrës së zezë.

Hudhra e bardhë edhe në formë pilule lëshon një erë të fortë që depërton në lëkurë dhe shkakton erë të pakëndshme të trupit dhe frymëmarrjes.

Hudhra e zezë nuk ka erën e fortë të hudhrës dhe mund të konsumohet në sasi të mëdha pa efektet anësore të nuhatjes.