Gruri i plotë, 500g

Gruri i plotë, 500g

Ekozona

Çmimi i zakonshëm €1,20 Zbritje

Kokrra e grurit përbëhet nga tre pjesë - lëvorja, pjesa qendrore (endosperma) dhe embrioni. Pikërisht nga tëtha këto pjesë përbëhen produktet e grurit të plotë si krunde, tërshëra, thekrra e deri te bulguri dhe kuskusi. Ekspertët rekomandojnë grurë të plotë, në të cilin embrioni dhe lëvorja nuk janë hequr nga përpunimi. Kokrrat e grurit të plotë kombinohen më mirë me orizin kafe. Më së shpeshti përdoret në makarona dhe bukë integrale sepse tretet më lehtë. Ju mund ta ulni grurin para se të gatuani (6-8 orë) dhe të gatuani në një raport prej 2: 1, 50-60 minuta.