Fasule të zeza, 500g

Fasule të zeza, 500g

OLA BIO

Çmimi i zakonshëm €3,20 Zbritje

Vetëm një sasi e vogël prej vetëm 100 gram fasule të zeza, ju mund të merrni 64% të nevojave tuaja ditore për fibra dietike, 42% të dietës tuaj ditore dhe 42% të proteinave tuaja ditore!

Fasulet e zeza janë gjithashtu një burim i shkëlqyer i kalciumit, magnezit, vitaminës B6 dhe hekurit!

Me gjithë këto lëndë ushqyese, nuk është rastësi që fasulet e zeza konsiderohen si mbidoza e re! Përveç shëndetit të shëndetshëm dhe të fortë, përfitimet e fasuleve të zeza mund t'ju ndihmojnë gjithashtu të kuroni shumë sëmundje shëndetësore afatshkurtra dhe afatgjata!

Fibrat vegjetale dhe proteinat në fasulet e zeza ndihmojnë në lëvizjen e duhur të ushqimit përmes stomakut dhe zorrës së trashë.

Ato janë veçanërisht të forta dhe përmbajnë mbi 8 flavonoide të ndryshme, antioksidantë dhe fitokemikale.

Sipas studimeve klinike, ato mund të pengojnë rritjen e qelizave kancerogjene dhe tumoreve jo kanceroze që mund të çojnë në kancer.

Fasulet e zeza ofrojnë aminoacide dhe molibden, thelbësore për funksionimin e sistemit nervor. Së bashku me shumë vitamina dhe minerale që përmbahen në fasulet e zeza, ekziston edhe acidi folik, i cili rregullon nivelet tuaja të aminoacideve.