Fara chia të zeza, 400g

Fara chia të zeza, 400g

Biotona

Çmimi i zakonshëm €10,80 Zbritje

Biotona bio fara chia të zeza  rrjedhin nga Salvia hispanica, një bimë që tashmë po rritej nga Aztekët më shumë se 4000 vjet më parë në Meksikën Qendrore dhe Jugore. Ashtu si edhe atëherë, bima vlerësohet për përdorimet e shumta dhe cilësitë e saj shëndetësore. Emri 'chia', i cili e ka origjinën nga fjala aztec për 'yndyrore', pasqyron faktin se farat chia janë një burim natyror i acidit alfa-linolenik, (ALA) një acid yndyror thelbësor omega-3 (deri në 25%) që kontribuon në ruajtjen e niveleve normale të kolesterolit në gjak (efekti i dobishëm arrihet me marrjen ditore prej 2 g ALA). Prania e fibrave të tretshme do të thotë që farat mund të thithin shtatë herë peshën e tyre në ujë.

Biotona bio fara chia të zeza mund të shtohen në gjendjen origjinale në bukë dhe pasta, ose në muesli për mëngjesin tuaj ose në sallata për drekën tuaj. Përndryshe, mund të bluhen për t'u përfshirë në smoothie ose shake në kombinim me fruta (lëngje), qumësht (perime) ose kos. Nëse fara chia ulet në ujë, ajo formon një substancë të ngjashme me xhell, e cila mund të shërbejë si bazë për receta të shumta. Është e rëndësishme të hani një dietë të larmishme dhe të ekuilibruar dhe të udhëheqni një mënyrë jetese të shëndetshme. Kufizoni përdorimin e farës chia në 15 g në ditë. Ruani në një vend të freskët dhe të thatë, të mbrojtur nga drita.