Amarant Bio, 500g

Amarant Bio, 500g

OLA BIO

Çmimi i zakonshëm €3,90 Zbritje

AMARANTH... SUPERUSHQIMI I AMERIKES LATINE
Amaranti është superushqimi i drithërave sepse përmban më shumë proteina se shumica e drithërave dhe dy aminoacide thelbësore, lizinën dhe metioninën. Amaranti përmban 62-65% niseshte dhe ka një indeks të lartë glicemik. Përveç kësaj, është i pasur me fibra dhe përmban vitamina A dhe C si dhe kalcium, hekur, magnez, fosfor.
Ajo që është e mrekullueshme për amarantin janë nivelet jashtëzakonisht të larta të lizinës. Kjo e bën proteinën amaranth jashtëzakonisht të vlefshme dhe është gjetur se përfiton metabolizmin, si dhe lidhet me ngadalësimin e plakjes. Veçanërisht atletët e njohin lizinën, sepse ajo prodhon shumë karnitinë. Dhe kjo nga ana tjetër mund të përfitojë ekuilibrin e energjisë dhe qëndrueshmërisë.
Amaranti është gjithashtu i pasur me acide yndyrore të sigurta, kryesori i të cilave janë acidet linolenike me cilësi të lartë, të cilat janë zbuluar se i sjellin përfitim trupit për sa i përket performancës dhe mirëqenies optimale. Kushdo që është i interesuar të mësojë për të gjitha avantazhet e përdorimit të kësaj farë mrekullie të Inkas, në një mënyrë të shëndetshme dhe të këndshme, do të jetë në gjendje të zbulojë këto dhe shumë të tjera rreth këtij ushqimi të mahnitshëm.