Alga Dulse Bio, 25g

Alga Dulse Bio, 25g

Probios

Çmimi i zakonshëm €7,90 Zbritje

Alga deti Dulse (Palmaria palmata) ka ngjyrë të kuqe dhe blu dhe ngjan me formën e një doreze. Janë 15 - 30 cm të gjata dhe 15 cm të gjera.

Ato përmbajnë sasi jashtëzakonisht të larta të jodit, dhe janë të pasura me mangan, kalium dhe hekur. Ato përmbajnë gjithashtu kalcium, magnez, bakër, krom, zink dhe vitamina A, B1, B2, B3, B6, B12, C dhe E. Ato janë të larta në vitaminë C e cila nxit përthithjen e hekurit nga trupi. Prandaj parandalojnë skorbutin. Ato shkaktojnë djersitje. Kanë shije të kripur dhe janë një zëvendësues shumë i mirë i kripës.

Algat Dulse kanë përmbajtjen më të lartë të proteinave (18%) në mesin e algave ushqimore të detit të Atlantikut.