Ricinus, 100ml

Ricinus, 100ml

Physalis

Çmimi i zakonshëm €10,20 Zbritje

Vaj i kastorit Physalis është një vaj i verdhë, i trashë që nxirret nga kokrrat e pemës së kastorit ose "pemës së mrekullive", me origjinë nga Afrika, por tani është shpërndarë në të gjithë rajonet tropikale. Quhet ndryshe vaj ricini dhe është shumë i pasur (deri në 90%) me gliceride të acidit ricinoleik (ω 9). Për shkak të viskozitetit të lartë, vaji i ricinit ka veti qetësuese dhe hidratuese për lëkurën dhe flokët, dhe është një lubrifikant i shkëlqyeshëm për ta mbajtur lëkurën të butë. Si përbërës i një vaji lëkure (p.sh. 1 pjesë vaj argan dhe 3 pjesë vaj ricini) është gjithashtu shumë i përshtatshëm për pastrimin dhe detoksifikimin e lëkurës. Pastrues - zbutës - hidratues Lëkurë e thatë, e papastër dhe e ndjeshme.

Mund të përdoret si vaj për masazh ose trajtimi për trupin dhe fytyrën.
Mund të përdoret i pastër ose me vajra të tjerë esencialë të Physalis.