Susam i zi Bio, 200g

Susam i zi Bio, 200g

OLA BIO

Çmimi i zakonshëm €2,90 Zbritje

Farat e susamit të zi janë fara të vogla, të sheshta, me vaj që rriten në bishtajat e bimës Sesamum indicum, e cila është kultivuar për mijëra vjet.

Farat e susamit rriten në një larmi ngjyrash, duke përfshirë nuancat e zezë, kafe, kafe, gri, ari dhe të bardhë. Prodhohen kryesisht në Azi, megjithëse ato po fitojnë shpejt popullaritet në mbarë botën.

Disa prova mbështesin përdorimin e susamit të zi për të përmirësuar presionin e gjakut dhe për të reduktuar oksidimin në trup. Megjithatë, nevojiten më shumë kërkime për të kuptuar më mirë sasinë dhe formën e susamit të zi që nevojitet për të prodhuar këto rezultate.

Megjithatë, farat e zeza të susamit janë të sigurta për shumicën e njerëzve pa alergji ndaj susamit dhe janë një shtesë e shijshme për shumë vakte.