Fara kungulli, 300g

Fara kungulli, 300g

Biotona

Çmimi i zakonshëm €13,00 Zbritje

I pasur me acide yndyrore të pangopura
Origjina austriake • cilësi super premium

Rreth 100 vjet më parë, fermerët në Styria (Austri) zbuluan një kungull me fara pa guaskë. Farat janë me ngjyrë jeshile të errët, me shije shumë intensive dhe të pasura me proteina (deri në 35%). Vetëm kungujt më të mirë të djegur nga dielli përdoren për farën e papërpunuar të kungullit Biotona Bio. Bërthamat thahen në temperaturë të ulët. Ky proces tharjeje siguron ruajtjen e të gjithë lëndëve ushqyese kryesore, si dhe aromën dhe ngjyrën intensive të farave të kungullit. Nuk mund të krahasohet me përpunimin standard komercial të farës ku arrihen lehtësisht temperaturat deri në 100°C. Kultivimi organik dhe përpunimi specifik rezultojnë në farat e shijshme dhe krokante pak të ëmbla të kungullit.