Fara Chia Bio, 350g

Fara Chia Bio, 350g

Mega Foods

Çmimi i zakonshëm €5,50 Zbritje

Farat Chia janë një burim i pasur me bazë bimore të acideve yndyrore omega-3 dhe përmbajnë antioksidantë natyralë. Ato janë të disponueshme si lëndë e parë për përdorim në suplemente ushqimore dhe dietike. Stabiliteti i pashembullt i acideve yndyrore omega-3 të Chia është rezultat i antioksidantëve natyralë që përmban. Chia nuk ka kolesterol. Ky është ndryshimi i tij nga mishi i peshkut, vaji i peshkut dhe mielli i peshkut, të cilët përmbajnë sasi të konsiderueshme të kolesterolit. Për konsumatorët e ndërgjegjshëm për shëndetin, ky fakt i jep chias një avantazh të rëndësishëm ndaj produkteve të tjera.

Chia ka një histori të gjatë si ushqim njerëzor duke filluar me kultivimin e saj nga meksikanët e lashtë në 2600 para Krishtit. Amaranti, fasulet, chia dhe misri ishin elementët kryesorë të dietës Aztec dhe Mayan në kohën kur Kolombi mbërriti në Botën e Re. Shumë njerëz ende e përdorin këtë farë të lashtë për të bërë një pije freskuese popullore të quajtur "chia fresca", e cila konsumohet në Meksikë, Amerikën Qendrore, si dhe në Kaliforni dhe Arizona, SHBA.