Piper Cayenne, 50g

Piper Cayenne, 50g

Lebensbaum

Çmimi i zakonshëm €3,90 Zbritje

Speci djegës ose Piper Cayenne bëhet nga speca djegës të bluar imët. Specat ia detyrojnë shijen e tyre të nxehtë një përbërësi të veçantë të quajtur kapsaicinë. Ato janë një pjesë e domosdoshme e shumë pjatave dhe salcave të tilla si fasulet ose makaronat, dhe vetëm një sasi e vogël është e mjaftueshme për të përmirësuar shijen. Përveç dhënies së pjatave me një notë speciale pikante, speci i kajenës është vlerësuar prej kohësh në mjekësinë Ayurvedic.