Mjaltë e malit, 450g

Mjaltë e malit, 450g

DELMINIUM

Çmimi i zakonshëm €13,90 Zbritje

“Vesa nga mjalta” është një substancë e ëmbël që shfaqet periodikisht, në intervale të caktuara, në gjethet e pemëve individuale me gjelbërim të përhershëm dhe gjetherënës, më së shpeshti në gjethet e pishës, bredhit, shelgut, lisit, gështenjës së butë, etj. Bletët pastaj mbledhin këte material mjalti nga gjethet, e marrin atë në koshere dhe e bëjnë atë një mjaltë. Ngjyra e mjaltit ndryshon nga e errëta në dritë në varësi të faktit nëse është një pemë halore ose gjethe qumeshtit, siç është rasti me këtë mjaltë.