Spelt (Dinkel), 500g
Spelt (Dinkel), 500g

Spelt (Dinkel), 500g

Ekozona

Çmimi i zakonshëm €0,00 €2,70 Zbritje

Produkt nga Kroacia, me certifikatë organike nga Unioni Europian. Drithër (dinkel, i trash) është një nga llojet më të vjetra të njohura të grurit dhe është me origjinë nga Azia. Kokërr elastike dhe e fortë që i jep ushqimit efekt krunçi kur kombinohet me drithëra të tjerë. Nga spelti mund të përgatiten ushqime te ndryshme, ndërsa nga mielli mund të pjeket bukë që është më e mirë nëse kombinohet me drithëra të tjera. Tretet lehtë dhe është i mirë për ushqimin e fëmijëve dhe të moshuarve. Para gatimit duhet të lihet në ujë (6-8 orë) dhe të gatuhet në një raport prej 2: 1, për 50-60 minuta.