Fasule "syzezë', 400g

Fasule "syzezë', 400g

OLA BIO

Çmimi i zakonshëm €3,50 Zbritje

Fasulja syzezë apo rrushi i fasules nga korrja e këtij viti nga toka greke.

Është një fasule gjysmë ngjitëse me bishtaja të rrumbullakëta me sy të zi. Mund të rritet edhe në të thatë. Fasulet syzeza, ashtu si bishtajoret e tjera, mund të jenë vakti kryesor në dietën tonë në kombinim me perime dhe drithëra të ndryshme. Është një ushqim i pasur me proteina bimore, si dhe një burim i mirë i karbohidrateve. Ato përmbajnë gjithashtu vitamina A, B dhe C, si dhe janë burim i kalciumit, hekurit, kaliumit dhe natriumit.

Sipas tendencave të të ushqyerit të shëndetshëm dhe parimeve të dietës mesdhetare, fasulet me sy të zinj janë një zgjedhje e shkëlqyer.