Tretësirë nga Murrizi i bardhë, 50ml

Tretësirë nga Murrizi i bardhë, 50ml

Kernnel

Çmimi i zakonshëm €12,90 Zbritje

Murrizi i bardhë ndihmon në mirëmbajtjen e shëndetit të zemrës.

Êshtë kryesisht shkurre e mesme dhe në habitatet e favorshme dhe me trung deri në 5 m të gjatë. Degët kanë ferra. Shkurret e murrizit kanë erë të një bajame të hidhur. Gjendet në skajet e pyjeve me gjethe të ulëta gjetherënëse ose halore dhe rritet në shkurre të gjëra. Në pranverë, gjatë lulëzimit, mblidhen lule me kërcell lulesh (Flores Crataegi), si dhe maja lulesh me gjethe (Summitates Crataegi). Pas lulëzimit, mblidhen gjethet (Folia Crataegi). Në vjeshtë mblidhen frutat pa kërcell (Fructus Crataegi).