ÇKA DO TË THOTË “ORGANIKE”?

Tek prodhimet bujqësore, termet “organike”, “bio” dhe “eko”, kanë vetëm një kuptim; ato përshkruajnë metodën e prodhimit dhe përpunimit të produktit bazuar në standardet strikte të bujqësisë organike.


Produktet organike janë produkte të prodhimtarisë bimore ose shtazore, të cilat kontrollohen në të gjitha fazat e prodhimit dhe përpunimit, që nga hapi i parë e deri tek konsumatori, të trajtuara pa përdorimin e inputeve dhe metodave që demtojnë njeriun, mjedisin ose ekosistemin. Zbatimi i këtyre praktikave ndikojnë që produktet organike të jenë më të sigurta, më të shëndetshme, miqësore për mjedisin dhe më të qëndrueshme.


Lini një koment

Mbani mend, komentet do të aprovohen përpara se të publikohen.