Xhenxhifil pluhur BIO, 50g

Xhenxhifil pluhur BIO, 50g

OLA BIO

Çmimi i zakonshëm €2,60 Zbritje

Rrënja e xhenxhefilit është një barishte e njohur, e cila karakterizohet nga veti mjekësore, por përdoret edhe në gatim. Është rrënja nëntokësore e një bime të vogël që i përket familjes Zingiberaceae, të gjinisë: Zingiber. Emri shkencor është: Zingiber officinale.
Xhenxhefili është përdorur që në lashtësi për vetitë e tij anti-inflamatore, anti-mikrobike dhe për të ndihmuar në lehtësimin e gazrave në stomak.
  • Përmban shumë përbërës që shoqërohen me përfitime shëndetësore (vajra esencialë) si xhenxhefili, xhenxhefili, sogoli, farnesina dhe sasi të vogla të β-kladdarinës, kinolit dhe citralit. Ginterolet ndihmojnë në përmirësimin e lëvizshmërisë së zorrëve dhe kanë veti anti-inflamatore, qetësuese (analgjezike) dhe antibakteriale. Ato konsiderohen gjithashtu si qetësues nervor dhe antipiretik Studimet kanë treguar se ato mund të kontribuojnë në reduktimin e të përzierave dhe të përzierave gjatë shtatzënisë dhe se mund të ndihmojnë në lehtësimin e migrenës.
  • Gingerteroni, i cili jep rrënjë pikante xhenxhefili, është gjetur të jetë efektiv kundër diarresë të shkaktuar nga E.coli, veçanërisht te fëmijët.
  • Rrënja e bimës është e ulët në kalori, por është një burim shumë i pasur i shumë lëndëve ushqyese dhe vitaminave thelbësore, si piridoksina (vitamina B-6), acidi pantotenik (vitamina B-5) thelbësor për shëndetin e trupit. . gjithashtu një burim i mirë i metaleve si kaliumi, mangani, bakri dhe magnezi.
  • Kaliumi është një komponent i rëndësishëm i qelizave dhe lëngjeve të trupit, i cili ndihmon në kontrollin e rrahjeve të zemrës dhe presionit të gjakut.