Spirulina pluhur Bio, 100g

Spirulina pluhur Bio, 100g

OLA BIO

Çmimi i zakonshëm €5,50 Zbritje

Spirulina është një produkt i ngrënshëm 100% bimor (mikroalga ciano-jeshile) e përbërë nga shumë qeliza që formojnë fije, të cilat shpesh janë spirale.

Për shkak të lëndëve ushqyese të shumta, spirulina konsiderohet një ushqim i plotë me karakteristika unike. Ajo përmban proteina në masën 55-70%, 15-25% karbohidrate, 6-8% yndyrë, klorofil, katër forma të ndryshme molekulare të β-karotenit dhe sasi të mëdha fitonutrientësh, metale (hekur, kalium, magnez, etj. ), elementët gjurmë dhe vitaminat E, A, K dhe B, duke përfshirë vitaminën B12. Spirulina është shumë e pasur me një mori përbërësish që nuk gjenden në asnjë ushqim tjetër bimor në përmasa apo përmasa të tilla. Përveç kësaj, përbërësit e tij asimilohen dhe përdoren në një masë shumë të madhe nga trupi i njeriut.

Disa nga avantazhet e spirulinës janë se ajo përmban më shumë se 100 lëndë ushqyese të dobishme, absolutisht të nevojshme për trupin e njeriut. Konsiderohet si burimi më i pasur bimor i proteinave, ka të gjitha aminoacidet esenciale që na duhen për të marrë çdo ditë përmes ushqimit, ka përmbajtjen më të lartë të hekurit nga të gjitha ushqimet bimore, është burim i B12, një vitaminë që gjendet vetëm në ushqimet shtazore dhe zakonisht ka mungesë ekskluzivisht vegjetariane, përmban shumë fitonutrientë të ndryshëm, shumica me veti antioksiduese të vërtetuara, është i pasur me acid γ-linoleik i cili luan një rol të rëndësishëm në rregullimin e sistemit imunitar dhe ka tretshmëri të shkëlqyer dhe biodisponibilitet më të lartë.

Përdorimi: 1 lugë çaji në lëng frutash, qumësht ose ujë.