Shafran i kuq Premium Grade, 1g

Shafran i kuq Premium Grade, 1g

DYQANI BIO

Çmimi i zakonshëm €10,00 Zbritje

Shafrani (Crocus sativus) është një bimë. Pjesët e thara si fije të luleve (stigmat) përdoren për të bërë erëza shafrani, ngjyrosje ushqimore dhe ilaçe.
Shafrani përmban kimikate që mund të ndryshojnë humorin, të vrasin qelizat e kancerit, të ulin ënjtjen dhe të veprojnë si antioksidantë. Mund të duhen 75,000 lule shafrani për të prodhuar një kilogram të vetëm erëz shafrani. Shafrani kultivohet kryesisht në Iran dhe korret me dorë. Është një nga erëzat më të shtrenjta në botë.
Njerëzit zakonisht përdorin shafranin për depresion, ankth, sëmundjen Alzheimer, dhimbje menstruale, sindromën premenstruale (PMS) dhe shumë kushte të tjera, por nuk ka prova të mira shkencore për të mbështetur shumë nga këto përdorime.