Qiqrra greke BIO madhësi 8, 500g

Qiqrra greke BIO madhësi 8, 500g

OLA BIO

Çmimi i zakonshëm €3,20 Zbritje

Qiqrat janë një nga burimet më të mira të proteinave bimore ekuivalente me mishin, qumështin dhe sojen.

Mund të zëvendësojë mishin në dietën tonë.

Qiqrat dallohen nga bishtajoret e tjera për cilësinë e proteinave prej 20% deri në 30% dhe përmbajnë të gjitha aminoacidet thelbësore të nevojshme për trupin e njeriut, veçanërisht aminoacidin metioninë.

Ato janë gjithashtu një burim i mirë i karbohidrateve në intervalin 53% deri në 70% dhe janë të pasura me niseshte.

Përqindja e tyre e lartë e fibrave është nga 7.5% në 14%, e cila gjendet kryesisht në lëkurën e tyre.

Acidi folik, kalciumi, hekuri i magnezit dhe shumë vitamina si A, B1, B2, B6, B12 dhe C i bëjnë ato një ushqim të plotë që i bën ideale për parandalimin e arteriosklerozës dhe uljen e presionit të gjakut.

1 filxhan qiqra të ziera ka 269 kalori, 4,2 g yndyrë, 45 gr. karbohidrate dhe 14.5 g proteina