Meli Bio, 500g

Meli Bio, 500g

OLA BIO

Çmimi i zakonshëm €2,90 Zbritje

Meli është një lloj drithi, i njohur nga grekët e vjetër, të cilët e kultivonin në mënyrë sistematike, kryesisht për përgatitjen e bukës. (Pitagora ua sugjeroi nxënësve të tij si ushqimin ideal).

Në Bibël ka referenca për përdorimin e melit në një lloj buke pa maja. Meli është një burim i mirë i proteinave bimore, i pasur me vitamina B, veçanërisht niacinë, acid folik dhe B6.
Ai përmban hekur, kalcium, kalium, magnez, bakër dhe zink. Nuk përmban gluten, kështu që mund të zëvendësojë grurin në dietën e njerëzve që vuajnë nga sëmundja celiac ose një formë tjetër e alergjisë ndaj grurit.

Meli është i pasur me fosfor, një mineral që kryen një sërë funksionesh në trup.

Meli është një nga ushqimet e preferuara të vegjetarianëve, sepse me fibrat vegjetale krijon një ndjenjë ngopjeje në stomak, ndërsa në të njëjtën kohë e furnizon trupin me proteina të cilësisë së mirë. Për shkak të magnezit që përmban meli, ai është i përshtatshëm për atletët që stërviten intensivisht, p.sh. çiklistët, vrapuesit në distanca të gjata që shpesh përjetojnë ngërçe në këmbë.