Kripë Epsom, 500g

Kripë Epsom, 500g

OLA BIO

Çmimi i zakonshëm €5,00 Zbritje

Kripa Epsom njihet edhe si sulfat magnezi. Është një përbërje kimike e përbërë nga magnez, squfur dhe oksigjen.

Pavarësisht nga emri i saj, kripa Epsom është një përbërës krejtësisht i ndryshëm nga kripa e tryezës. Me shumë mundësi u quajt "kripë" për shkak të strukturës së saj kimike.

Ajo ka një pamje të ngjashme me kripën e tryezës dhe shpesh shpërndahet në banjë, prandaj mund ta njihni edhe si "kripë banjo". Ndërsa duket e ngjashme me kripën e tryezës, shija e saj është dukshëm e ndryshme. Kripa Epsom është mjaft e hidhur dhe e papëlqyeshme.

Disa njerëz ende e konsumojnë atë duke e tretur kripën në ujë dhe duke e pirë atë. Megjithatë, për shkak të shijes së tij, ndoshta nuk dëshironi ta shtoni në ushqim.

Për qindra vjet, kjo kripë është përdorur për të trajtuar sëmundje, të tilla si anomalitë e elektroliteve, kapsllëkun dhe eklampsia. Fatkeqësisht, efektet e tij në shumë kushte të tjera nuk janë hulumtuar mirë.

Shumica e përfitimeve të raportuara të kripës Epsom i atribuohen magnezit të saj, një mineral që shumë njerëz nuk e marrin mjaftueshëm.