Alga Dulse, 50g

Alga Dulse, 50g

La Finestra

Çmimi i zakonshëm €11,90 Zbritje

Dulse (Palmaria Palmata) është një algë e kuqe e mbledhur me dorë dhe e tharë në temperaturë të ulët. Është krokante në strukturë dhe ka shije si gaforret e detit, dhe është ideale për sallata të ndryshme, supa dhe pjata me perime.

Përgatitja: Algat Dulse duhet të lahen dhe lihen të thithen me pak kripë për rreth 5 minuta. Pas njomjes, vëllimi mund të rritet 4 herë dhe të gatuhet për rreth 35-40 minuta.

Rekomandohet të konsumoni një maksimum 1g alga në ditë për person.