Uthull molle e pafiltruar, 750ml

Uthull molle e pafiltruar, 750ml

OLA BIO

Çmimi i zakonshëm €5,80 Zbritje

Me aciditet 5% dhe vetëm 2 kalori për 15ml, kjo uthull e mrekullueshme e mollës vjen në tryezën tonë përmes fermentimit natyral, pa filtrim dhe me shumë përfitime për organizmin.

Uthulla e mollës krijohet nga fermentimi i sheqernave në lëngun e mollës pas shtimit të mikroorganizmave (baktereve). Sheqernat fillimisht shndërrohen në alkool dhe më pas në acid acetik, një proces i quajtur fermentim. Uthulla e mollës është e pasur me vitamina, minerale, probiotikë dhe enzima. Ajo përmban beta-karoten, kalcium dhe kalium të cilat mbeten të pandryshuara gjatë procesit të fermentimit. Përveç kësaj, ato përmbajnë një sërë acidesh si acidet galike, malike, kafeike dhe klorogjenike.

Shumica e veprimeve të uthullës së mollës i atribuohen probiotikëve dhe acideve që ajo përmban. Acidi acetik është përbërësi kryesor i uthullës dhe është substanca kryesore përgjegjëse për aromën dhe shijen e saj të fortë. Dallimi i saj nga uthullat e tjera është se prodhohet nga molla dhe jo nga rrushi dhe drithërat.