Mjedër pluhur, 75g

Mjedër pluhur, 75g

Bobice

Çmimi i zakonshëm €19,50 Zbritje

Mjedra është bimë barishtore me rritje të ulët nga familja Ajo jep fryte menjëherë pas mbjelljes dhe arrin pjellorinë e plotë vitin e tretë Ajo jep fryte një herë ose disa herë në vit. jeton mesatarisht 8-14 vjet, dhe mund të arrijë një moshë deri në 20 vjet Rritet në formën e një shkurre deri në 3,5 m lartësi.

Në mesjetë, mjedrat filluan të përdoreshin për qëllime mjekësore dhe si ngjyrues, dhe vetëm njerëzit e pasur mund ta përdornin atë në Amerikën e Veriut, përpara se të vinin evropianët. Indianët e Amerikës kishin përdorur prej kohësh mjedra. 

Efektet e njohura:

- Mund të përmirësojë shëndetin e eshtrave, në kombinim me Viteminën K

- Vetitë e forta antioksiduese kontribojnë në zvogëlimin e riskut të sëmundjeve

- Luan rol të rëndësishëm në metabolizmin e nutritientëve

- Në kombinim me kalcium mund të reduktojë simptomet e PMS (paramenstrual)

- Kontribon në funksionim normal të gjëndrave tiroide