Miell ngagruri semolina, 500g

Miell ngagruri semolina, 500g

OLA BIO

Çmimi i zakonshëm €2,50 Zbritje

Bollguri i prodhuar nga bluarja e grurit të fortë ka një ngjyrë të verdhë për shkak të pranisë së pigmenteve natyrore (karotenoideve). Përdoret për prodhimin me lagështi të ulët, pra produkte të thata, p.sh. makarona, kuskus. Kuskusi bëhet duke përzier bollgurin dhe miellin e verdhë të grurit të fortë në një raport 2 me 1. Kur bollguri ka ngjyrë të verdhë të çelur, është përdorur përveç grurit të fortë dhe grurit të butë. Një ëmbëlsirë e njohur e përgatitur me bollgur është hallva së cilës i shtojmë gjalpin dhe bajamet. 

Në tregun e furrave dhe ëmbëlsirave përdoren dy lloje bollguri, i imët dhe i trashë. Çdo formë është e destinuar për përgatitje të ndryshme, p.sh. gjoba për kremrat, e trashë për hallvën. Bollguri i imët përdoret për të përgatitur produkte të tilla si ravani, kremrat, galaktoburek, makaronat e bëra vetë, makaronat me mjaltë dhe buka me bollgur. Me bollgur të trashë bëhet halva, byreku me arra, samali, trachana dhe ravani.