Lajthitë Bio, 200g

Lajthitë Bio, 200g

OLA BIO

Çmimi i zakonshëm €6,00 Zbritje

Lajthitë janë ushqyese, të pasura me proteina dhe minerale. Ato hahen kryesisht të pjekura dhe janë një nga arrat më të mira.

Lajthitë janë një frut me vlera shumë të larta ushqyese. Është shumë i pasur me yndyra dhe kryesisht me monotë pangopura "të mira", të cilat ndihmojnë në uljen e kolesterolit "të keq" dhe total. Në të njëjtën kohë, ato janë të pasura me fibra, vitamina dhe minerale si magnez, kalium, kalcium, hekur dhe bakër, të cilat janë thelbësore për funksionimin e duhur të trupit.

Edhe pse lajthitë janë ushqime me kalori të lartë, ka të dhëna që mbështesin se konsumimi i tyre në mënyrë të moderuar nuk çon në rritje të peshës trupore. Përkundrazi, duket se dietat që përfshijnë lajthitë dhe arrat në përgjithësi janë më efektive, sepse shkaktojnë një ndjenjë ngopjeje për shkak të kombinimit të përbërësve të tyre individualë, si proteinat dhe fibrat.

Prandaj, mund të konsumoni një grusht të vogël lajthi 3-4 herë në javë, siç e përshkruan edhe dieta mesdhetare, të thjeshta ose në copa në ëmbëlsira, akullore, sallata ose kos.