Krem vajor lajthije, 330g
Krem vajor lajthije, 330g
Krem vajor lajthije, 330g

Krem vajor lajthije, 330g

Monki

Çmimi i zakonshëm €17,70 Zbritje

Farërat dhe frutat arrore janë burimi kryesor i yndyrës bimore në një dietë vegjetariane. Është me rëndësi të theksohet se dieta vegjetariane, sidomos për dietën vegane, kremat nga farërat dhe arroret vlerësohen si një burim i rëndësishëm i proteinave, gjë që është jashtëzakonisht e rëndësishme në dietën e fëmijëve. Arrat, bajamet, lajthia, gështenjat dhe kikirikët janë më së shpeshti të përfaqësuara nga frutet arrore ndërsa prej farave janë lule dielli, lulëkuqe, farat e kungullit dhe të susamit. Nga të gjitha farat dhe frutet arrore, prodhohen kremat shumë të shijshme të cilat i shtohen pureve të ëmbla, dezerteve, kremave për lyerje ose përdoren si krema të vetme. Kremat për lyrje të prodhiesit "Monki" konsiderohen të jenë të cilësisë më të lartë, sepse ato janë bërë nga përbërësit e rritur me metoda organike dhe kështu nuk përmbajnë gjurmë të pesticideve ose plehrave artificiale. Krema nga lajthia është një produkt i shijshmem kur përdoret për lyerje të bukës ose biskotave dhe si një shtesë për buding, krem ose biskota. Fëmijët veçanërisht e duan atë të përzier me oriz apo malt elbi.