Hikërror i fryer Bio, 100g

Hikërror i fryer Bio, 100g

OLA BIO

Çmimi i zakonshëm €2,30 Zbritje

Një propozim alternativ për një mëngjes të ekuilibruar apo një vakt të lehtë është popi i hikërrorit.

Ideale me një pije bimore të zgjedhjes suaj, mundësisht bajame, ose si një shoqërues për kosin ose mueslin tuaj. Buckwheat, ose "hikërror", është fara e një shkurre dhe i përket kategorisë së drithërave. E njohim në fund të shekullit të 14-të, rrënjët i ka në Lindje dhe është veçanërisht i përhapur në Kinë, Japoni, Evropën Lindore, ku konsumohet si farë, miell, petëza ose si i fyrer (për mëngjes). Si “drithëra” është e ndryshme nga pjesa tjetër, me vlera të shkëlqyera ushqyese dhe një përmbajtje shumë më të lartë të proteinave (14%). Ai përmban të gjitha aminoacidet e nevojshme, shumë vitamina – kryesisht të kompleksit B – të cilat zakonisht gjenden në ushqimet shtazore, ndërsa është i pasur me vitamina E dhe K të tretshme në yndyrë. Përmban edhe acid folik, disa minerale si kalciumi, etj. hekuri, bakri.

Hikërrori i fryer nuk përmban aditivë dhe gluten, kështu që mund të përdoret nga njerëzit që janë intolerantë ndaj tij (koeliak). Ai gjithashtu përmban shumë fibra bimore dhe karbohidrate komplekse, kështu që mund të përdoret lirisht nga njerëzit me diabet, pasi stabilizon nivelin e sheqerit në gjak.