Finok fara Bio, 40g

Finok fara Bio, 40g

OLA BIO

Çmimi i zakonshëm €2,00 Zbritje

Është bimë shumëvjeçare dhe rritet kryesisht në brigjet e pellgut të Mesdheut. Ai lulëzon edhe në pjesë të tjera të botës, në zona me tokë të thatë, pranë brigjeve të detit ose në brigjet e lumenjve.

Është një erëz aromatike dhe e shijshme me përdorime të shumta në gatim, në mjekësi dhe në distileri. Është një komponent kyç i kuzhinës indiane, si dhe kuzhinës së Lindjes së Mesme. Në distileri përdoret për aromatizimin e distilimeve të rrushit, pra gjatë prodhimit të cipurit, rakisë dhe pijeve të tjera.

Vetitë e tij të dobishme dhe terapeutike janë për shkak të anetolit që përmban. Është një burim i pasur me vitamina, magnez, kalium dhe fosfor.

Propozimi ynë si zierje: Një lugë për rreth 5-10 minuta në 100 gradë Celsius.