Dud i bardhë i terur BIO, 200g

Dud i bardhë i terur BIO, 200g

OLA BIO

Çmimi i zakonshëm €4,50 Zbritje

Disa studime kanë hetuar nivelet e veprimit antioksidues të parë në manaferrat e bardha. Ato përmbajnë gjithashtu përforcues të njohur të imunitetit, si vitamina C dhe E. Kokrrat e bardha janë të pasura me antocianina, fitokemikale shumëngjyrëshe, përgjegjëse për vetitë e tyre antioksiduese dhe anti-inflamatore. Antocianinet mendohet se mbrojnë zemrën, pengojnë grumbullimin e trombociteve dhe rrisin oksidin e azotit dhe zvogëlojnë rrezikun e ngurtësimit arterial. Studimet kërkimore kanë demonstruar aftësinë e antocianinës për të parandaluar përhapjen e qelizave tumorale dhe formimin e tumorit.

Është raportuar gjithashtu se ndihmon në parandalimin e mosfunksionimeve nervore si sëmundja e Alzheimerit dhe sëmundja e Parkinsonit. Një tjetër antioksidant që gjendet në manaferrat e bardha është resveratroli (i pranishëm në verën e kuqe). Resveratroli shfaq veti të ngjashme mbrojtëse me antocianin, por gjithashtu aktivizon glukozën në gjak duke ulur kolesterolin e keq (LDL). Është zbuluar se ekstrakti i manit mund të jetë një kurë e mundshme për obezitetin dhe diabetin e tipit 2.

Një studim i madh sugjeron se resveratroli redukton ruajtjen e yndyrës në mëlçi. Vlen të përmendet se kjo teori lidh studimet moderne shkencore me praktikën e lashtë farmaceutike kineze, në të cilën manaferrat përdoreshin për të pastruar këtë organ jetik.

Manaferrat e bardha përmbajnë vitamina, minerale dhe antioksidantë mbrojtës. Ato kanë më shumë kalium se një banane (776 mg për 100 g). Një sasi e vogël e manave të bardha të thata mbulon pothuajse 10% të nevojave ditore të trupit për kalcium. Është gjithashtu një burim i shkëlqyer hekuri, një karakteristikë e rrallë për manaferrat, e cila është thelbësore për zhvillimin e trupit dhe prodhimin e rruazave të kuqe të gjakut.