Bullgur i trashe Bio, 500g

Bullgur i trashe Bio, 500g

OLA BIO

Çmimi i zakonshëm €2,30 Zbritje

Bullguri është një drithër e pasur me fibra dhe karbohidrate komplekse. Me këtë mund të zëvendësoni orizin e qëruar dhe spagetin, veçanërisht nëse dëshironi të humbni peshë.

Krahasuar me drithërat e tjera, ka një indeks glicemik më të ulët, që do të thotë se pas konsumimit rrit shumë më butësisht glukozën në gjak, për rrjedhojë konsiderohet si një burim i shkëlqyer karbohidratesh për diabetikët. Përveç kësaj, për shkak të indeksit të ulët të glicemisë, konsiderohet se ka një indeks të lartë ngopjeje, ose thënë ndryshe ju mbush më shumë në krahasim me burimet e tjera të karbohidrateve, si orizi dhe patatet, duke siguruar në thelb të njëjtën energji. Ai përmban shumë më tepër fibra se orizi i bardhë dhe makaronat dhe sasi të konsiderueshme të vitaminave B, si tiamina, riboflavina dhe veçanërisht niacina, të cilat janë të nevojshme për metabolizmin e qetë dhe funksionimin e duhur të qelizave nervore, e për rrjedhojë edhe të trurit. Por përveç këtyre vitaminave, ai përmban vitaminë E, e cila kontribuon në funksionimin e mirë të sistemit kardiovaskular, tre herë më shumë kalium dhe katër herë më shumë fosfor se makaronat dhe orizi i bardhë dhe sasi të konsiderueshme mineralesh, si hekur, magnez dhe zink. , por edhe elementë gjurmë, si seleni, i cili ka një efekt të fortë antioksidues.